Autóban alvás

Ha nem szeretnél sok pénzt fizetni a szállásért, ugyanakkor a túracélpontod messze van, a sátorhoz képest melegebb, biztonságosabb, olcsóbb és egyszerűbb megoldás lehet, ha az autóban alszol. Ha nincs is kifejezetten alvásra alkalmas autód, könnyen lehet, hogy az első üléseket hátra hajtva viszonylag kényelmes alvóhelyet tudsz készíteni magadnak. Gyakori probléma, hogy az ülés fekvő helyzetben nyomja a derekadat - ezt egy párnával vagy ruhadarabbal megoldhatod.

Autóban alváshoz minden olyan parkolóhely ideális, ahol az autód el tud vegyülni a tömegben, és nem kelt feltűnést. Ilyen lehet egy nagyobb parkoló, ahol mások is parkolnak éjszaka, egy lakótelepi ház parkolója, vagy akár egy autópálya parkoló is (ez utóbbi helyen természetesen nyilvánvaló lesz másoknak, hogy ott alszol/alszotok, azonban itt gyakran mások is ezt teszik). Ha két másik autó közé állsz, és elől fal vagy bokor véd a belátástól, csak a hátsó ablak marad, ahol mások észrevehetnek.

Ha gyakran szeretnél autóban aludni, érdemes néhány módosítást elvégezni a kényelem és a láthatatlanság érdekében. Viszonylag olcsón (2010-ben 20e Ft körül) be lehet sötétíttetni fóliával az autó ablaküvegeit, lényegesen csökkentve ezáltal a "leleplezés" esélyét. A sötétítést napellenzőkkel helyettesíthetjük vagy toldhatjuk meg. Mivel éjszaka az ablakok párásodásának, valamint a levegő állottságának elkerülése érdekében érdemes letekerni egy kicsit az ablakot, hasznos lehet egy párszáz Ft-os tépőzáras szúnyogháló felszerelése az ablakokra.

A biztonságod érdekében mindig zárd be éjjelre az ajtókat, és hideg esetén se járasd a kocsit a fűtés kedvéért (előfűtéssel, hálózsákkal és meleg ruhával védekezz inkább). Az alvóhelyet lehetőleg csak alvásra használd - az esti fogmosást, vagy a reggelizést valahol máshol végezd el, főleg, ha többször is szeretnéd használni a kiszemelt alvóhelyet.

Attei2011. dec.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

debreceniskater.

Vagy én még arra gondoltam hogy pl. meggyilkolnak mert hallottam olyanrol hogy egy kamionost meggyilkoltak alvás közben..:(
Amúgy jó ez a rész fejleszd és mégjobb lesz :)

Attei

Nem illegális, azonban mindenképp biztonságosabb, ha nem egyértelmű a külső szemlélő számára, hogy ott alszol a kocsiban. ...illetve lehetnek olyanok, akik nem örülnek neki, és elzavarnak stb.

debreceniskater.

Az lenne a kérdésem hogy miért lenne esetleg baj ha lelepleződök mert ugy tudom hogy nem illegális autóban aludni! :)