Hogyan válassz sátrat?

Ha túrázáshoz keresel sátrat, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

- legyen könnyű
- kis helyen elférjen
- tartós, erős anyagból készüljön
- álljon ellent a hidegnek, melegnek, szélnek és esőnek

A pontos sátor kiválasztásakor érdemes a várható legszélsőségesebb időjárási körülmények alapján dönteni. Fontos szempont, hogy a sátrat hányan fogjátok használni: minél többen alszotok egy sátorban, annál többen segíthettek a sátor cipelésében is, így egyenként annál kisebb súlyt kell cipelnetek. A sátor mérete, kapacitása és időjárás-állósága általában megtalálható a rövid ismertetőjében, ezért ezzel nem lesz különösebb gondod.

A gyártó ugyan megadja, hogy hány személy számára kényelmes a sátor, ez az érték azonban csalóka lehet. A kiszemelt sátrat, ha van rá mód, érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Ha van ismerősöd, akinek hasonló sátra van, kérd kölcsön, vagy menj olyan helyre vásárolni, ahol legalább megtekinthető a sátor felállítva.

Az időjárásállóság tekintetében két fontos tényezőt kell figyelembe venni: hogy a sátor száraz maradjon, két rétegűt érdemes vásárolni, illetve melegben való használat esetén fontos, hogy megfelelően szellőző anyagból készüljön a sátor.

Az alacsony árú sátrak gyakran nem megfelelően szellőző, és nem túl strapabíró anyagból készülnek, valamint általában nehezebbek egy kicsit drágább társaiknál. Ha hosszú távra tervezel, érdemesebb egy kicsit többet költeni, és minőségi sátrat vásárolni.

Attei2011. dec.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!